Fenntarthatóság - Csabdi Iskola

/Goethe/

Csabdi Petőfi Sándor

Általános Iskola

Csabdi Petőfi Sándor
Általános Iskola
„A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk:
gyökerek és szárnyak.”
Tartalomhoz ugrás

Fenntarthatóság

ÖKO program
A fenntartható fejlődés fogalma

A fenntartható fejlődés az ember boldog és értelmes életvitelének előmozdítását és a közjó kiteljesítését célozza. Ám mindezt úgy, hogy a saját jólétét megteremtő generáció nem éli fel, nem meríti ki erőforrásait, hanem megfelelő mennyiségben és minőségben a következő generációk számára is megőrzi, bővíti azokat.

Minden nemzedék anyagi, szellemi és lelki jólétének elősegítéséhez négyféle alapvető erőforrás szükséges:

v  humán,
v  társadalmi,
v  természeti és
v  gazdasági erőforrások.

A fenntartható fejlődés az ember boldog és értelmes életvitelének előmozdítását és a közjó kiteljesítését célozza úgy, hogy az emberi tevékenységek a Föld környezeti eltartó-képessége szabta határokon belül maradnak, és a gyarapítható, fejleszthető emberi, társadalmi és gazdasági erőforrások terén gondoskodunk ezek megfelelő mennyiségi és minőségi állapotának fenntartásáról, bővítéséről, illetve javításáról.

A jövő nemzedékekért viselt felelősségünk értelmében a fenti négy nemzeti erőforrás megfelelő szintű fenntartását, megőrzését és gyarapítását folyamatosan biztosítanunk kell. Eszerint a fenntarthatósági politika az utódaink erőforrásait bővítő, az ilyen beruházásokat ösztönző, valamint az erőforrásokat felélő döntéseket visszaszorító politikai cselekvések együttese.
 
(Forrás: http://nfft.hu/)
Vissza a tartalomhoz